Чили изхвърли Португалия след изпълнение на дузпи, Клаудио Браво блести за своите (ВИДЕО)


Чили изхвърли Португалия след изпълнение на дузпи, Клаудио Браво блести за своите (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2746 0

Отборът на Чили се класира за финала на турнира за Купата на Конфедерациите, след като победи Португалия след изпълнение на дузпи.

1/2-финалът на "Казан Арена" ще се запомни с няколкото добри голови положения в редовното време, където обаче двата тима не си отбелязаха попадение. В продълженията гол също не падна, а при изпълнението на дузпи шампионите на Южна Америка бяха безкомпромисни. Видал, Арангиз и Санчес бяха точни от бялата точка, докато капитанът на тима Клаудио Браво спря и трите опита на европейския първенец.

Срещата между Португалия и Чили стартира бурно, като до 8' двата тима пропуснаха по една чиста голова възможност.

Първото чисто голово положение бе в 6' за тима на "гостите", когато Алексис Санчес изведе Едуардо Варгас, но последният бе затворен от Руи Патрисио и не успя да отбележи.

Само 120 секунди по-късно Кристиано Роналдо бе изведен добре по левия фланг, като суперзвездата на Реал Мадрид пусна страхотен пас към Андре Силва, който обаче не успя да преодолее Клаудио Браво.

До края на първата част играта бе равностойна, а в последната минута Андре Силва поиска дузпа, след като падна в наказателното поле на Чили, но за бурната си реакция получи само жълт картон.

Втората част също започна обещаващо, като отново двата тима си размениха по едно добро положение в рамките на 3 минути. В 55' Едуардо Варгас опита с ножичен удар да открие за Чили, но Руи Патрисио показа страхотен рефлекс.

В 58' пък Кристиано отново бе на левия фланг, но мощният му шут с левия крак бе в обсега на Браво, който изчисти.

Постепенно обаче двата тима започнаха да играят на сигурно, като реалните голови възможности на "Казан Арена" липсваха в последните 30 минути.

В 23' от продълженията влезлият като резерва Франсиско Силва бе фаулиран в наказателното поле на Португалия от Фонте, но сигнал от Али Реза Фагани не последва.

В 119' като по чудо шампионът на Южна Америка не откри резултата. След удар на Видал топката срещна страничната греда и се върна на крака на Родригес, който също стреля в гредата, след което Патрисио улови.

При изпълнението на наказателните удари Видал стартира с попадение за своя тим. Веднага след това Браво спаси удара на Куарешма и така Чили излезе напред в резултата.

Арангиз вкара втората дузпа за своя тим, а веднага след това стражът на Манчестър Сити спря опита на Моутиньо за гол.

Алексис Санчес също бе безкомпромисен от бялата точка, а с третото си спасяване при дузпите, Браво спря удара и на Луиш Нани.


penalty shootout - Portugal v Chil 28.06... by amgad-gogo

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички