Чехия няма да изиграе мача си с Шотландия от Лигата на нациите


Чехия няма да изиграе мача си с Шотландия от Лигата на нациите
Снимка: Getty Images/Gulliver

1177 0

Националният отбор на Чехия няма да излезе на терена за мача си с Шотландия от турнира Лига на нациите, след като хора от щаба на тима дадоха положителни проби за коронавирус. До крайното решение на Чешката футболна федерация се стигна след натиск от клубните отбори, като президентът на Спарта Прага заяви, че ще изтегли седемте си футболисти от националния отбор, за да ги предпази от контакт с COVID-19.

Вчера Чехия започна по успешен начин участието си в надпреварата, след като победи Словакия с 3:1 като гост. "Националният отбор няма да играе срещу Шотландия в понеделник заради настоящата ситуация с COVID-19. Тимът прекрати подготовката си веднага след победата над Словакия", съобщиха от местната федерация.

За момента все още не е ясно какво ще е решението на УЕФА по случая, като пренасрочване на двубоя изглежда сложно заради пренатоварената програма на националните отбори в следващите месеци. Поради това не е изключено Шотландия да запише служебна победа. Всички резултати от вчерашния ден от Лигата на нациите - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички