Българин взе световната титла по бразилско джу джицу


Българин взе световната титла по бразилско джу джицу

2197 0

Бургазлията Траян Ташев завоюва световна титла от Световния шампионат по бразилско джу джицу, организирано между 11 и 13 ноември в Лос Анджелис от SPORT JIUJITSU INTERNATIONAL FEDERATION (SJJIF). Българинът спечели всички схватки, в които участва- в категориите с кимоно (gi), без кимоно (no gi) и най-престижната Абсолютна категория и стана трикратен златен медалист и абсолютен шампион при най-тежките.

Всичките си победи Ташев завоюва, принуждавайки противниците си да се предадат. Така само за уикенд бургазлията вече може да впише в спортната си биография, че е първият българин, носител на черен пояс по бразилско джу джицу, първият българин, носител на титлата WORLD GI BLACK BELT CHAMPION, първият българин, носител на титлата WORLD NO GI BLACK BELT CHAMPION и първият българин, носител на титлата WORLD ABSOLUTE CHAMPION.

Ташев, който от 16 г. живее и работи в САЩ, се състезава за американския клуб "GRACIE JIUJITSU LAS VEGAS TEAM", но това не му попречи да се изкачи на върха на почетната стълбица с българския трикольор в ръка.

Интересно е, че през последните няколко години Траян Ташев се бе оттеглил от активна състезателна дейност. Въпреки това отличната му форма му позволи да участва на световния шампионат в Лос Анджелис след само две подготвителни седмици. За това време бургазлията успя да свали 7 килограма, да влезе в супер тежката категория на шампионата в професионалната дивизия на носителите на черен пояс и да накара всички коментатори да говорят за невероятния българин, покорил световното джу джицу.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички