България започна похода към европейската титла по минифутбол с разгром!


България започна похода към европейската титла по минифутбол с разгром!
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

2647 0

Българският национален отбор започна с победа над Австрия с 4:1 на Европейското първенство по минифутбол, което се провежда в Кошице, Словакия. "Лъвовете" заслужиха да победят, но двата тима бяха сравнително равностойни. Австрийците допуснаха груби грешки, а индивидуалната класа в нашия тим определи победителя. 

Първото полувреме бе напът да завърши при нулево равенство, но "лъвовете" съумяха да поведат. Веселин Филипов засече акробатично центриране отляво и след рикошет топката попадна във вражеската врата за 1:0 в 24-ата минута.

Символичните гости дадоха всичко от силите си през втората част и опитаха множество пъти да изравнят, но Ангел Рахов "попари" опитите им. В 42-ата Спас Милушев изведе Рахов и вторият покачи на 2:0. Само секунди по-късно Сърджан Савич намали за Австрия и върна интригата.

Западноевропейската нация пое съответните рискове за втори гол, но се получи обратното. В 47-ата минута българската преса даде резултат и неточен пас се превърна в контраатака, която бе реализирана от Илиан Генадиев за 3:1. В самия край на мача и Спас Милушев успя да се разпише, оформяйки крайното 4:1.

Вторият мач на България от група "С" е на 6 юни от 20.30 часа българско време срещу отбора на Грузия. На 7 юни е третата среща от груповата фаза срещу отбора на Черна гора от 17.15 часа.

Вижте всичко най-интересно около представителния мъжки национален тим!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички