Бразилските тимове продължават да са номер 1 в Южна Америка, два от тях в спор за велик трофей


Бразилските тимове продължават да са номер 1 в Южна Америка, два от тях в спор за велик трофей
Снимка: Getty Images/Guliver

1165 0

Бразилските тимове Фламенго и Атлетико Паранензе достигнаха до финала на Копа Либертадорес, като това ще е трето участие в ключовата фаза на турнира за първия тим в последните четири години.

Междувременно бразилската хегемония продължава, тъй като това ще е трети пореден финал, в който ще участват тимове от страната. Фламенго достигна дотук след успех над аржентинския Велес Сарсфийлд с  2:1  в реванша от полуфиналите, докато първата среща завърши при 4:0.

Другият бразилски представител пък направи драматично реми във втория мач, докато в първата среща бившият футболист на Лудогорец Алекс Сантана направи разликата между двата тима с единственото попадение в срещата.

Финалът ще се играе на 29-и октомври на стадион "Монументал Банко Пичинча" в Гуаякил (Еквадор). Фламенго е двукратен носител на Копа Либертадорес (1981, 2019), докато през миналата кампания загуби на финала от Палмейрас с 1:2. Атлетико Паранензе никога пък не е печелил надпреварата, а през 2005-а отборът загуби от Сао Пауло с 0:4 в спора за титлата.

Ето как се разви срещата, в която герой за финалистите бе Сантана!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички