Алекс Сантана успя да запише името си в историята на Копа Либертадорес


Алекс Сантана успя да запише името си в историята на Копа Либертадорес
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1889 0

Доскорошният футболист на Лудогорец Алекс Сантана сложи край на серията от 18 поредни мача без загуба на Палмейрас в най-престижния южноамерикански турнир Копа Либертадорес. Това се случи в полуфиналната среща с Атлетико Паранезе, в който играчът отбеляза единственото попадение в срещата. 

Бразилецът, напуснал България през юли, съумя да открие в 23-ата минута, като съотборниците му героично успяха да запазят резултата с човек по-малко в последните 20 минути. Неговият съотборник Уго Моура бе изгонен в 70-та минута с втори жълт картон, но Атлетико удържаха аванса си преди реванша на 7 септември.

Палмейрас спечели последните две издания на Копа Либертадорес, а Атлетико Паранензе още няма трофей. През 2005 отборът на Алекс Сантана стигна до финал, който обаче загуби с 0:4 срещу Сао Пауло.

Сантана записа общо 78 мача за българските шампиони, в които съумя да отбележи 14 гола в рамките на две години. Той бе закупен с трансферна сума от Атлетико Паранензе през миналия месец.

Фламенго от Бразилия и Велес Сарсфийлд от Аржентина ще се срещнат в другия полуфинал. Първият мач е на 1 септември, а реваншът е седмица по-късно.

Вижте последните новини от лагера на Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички