Бразилия е първият тим, който се класира на Мондиал 2018


Бразилия е първият тим, който се класира на Мондиал 2018
Снимка: Getty Images/Gulliver

2051 0

Бразилия си осигури място на Световното първенство в Русия догодина и стана първият тим, класирал се. Селекцията на Тите спечелибезпроблемно срещу Парагвай с 3:0, а след това и Уругвай допусна поражение от Перу с 1:2.

Бразилският тим вече има 33 точки от 14 мача на лидерската позиция в групата си.  „Селесао“ не започна по най-добрия начин квалификациите, след започна със загуба от Чили. След това обаче последваха цели 13 поредни двубои без поражение - записа десет победи, три равни и само едно поражение.

Отборите на Колумбия, Уругвай и Чили са на следващите три места в класирането, даващи право на директно класиране за Мондиал 2018. Петият в подреждането Аржентина ще трябва да играе допълнителен пелйоф с победителя от зона Океания, за да се класира на Световното. 

Първият в историята световен шампионат в Русия ще се проведе в периода 14 юни - 15 юли догодина. Мачовете ще се играят в Москва, Калининград, Санкт Петербург, Волгоград, Казан, Нижни Новгород, Самара, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички