Боят на мача Албания - Сърбия отблизо


Боят на мача Албания - Сърбия отблизо

60853 3

Тема №1 из балканските медиите днес е квалификацията за Евро 2016 между отборите на Сърбия и Албания, завършила с масов бой и прекратена малко преди края на първото полувреме.

Първоначално дрон прелетя над терена, пренасяйки знамето на Велика Албания. При опитите на сръбските футболисти да откъснат флага, техни албански колеги ги връхлетяха и започна масов бой. Малко след това на терена нахлуха сръбски привърженици, които също се включиха в мелето.


Според запознати арестуван за пускането на дрона е бил братът на албанския премиер Еди Рама - Орфи. Самият Еди Рама обаче отрече това в Туитър като заяви, че брат му не е задържан, а просто е охраняван, и че той е албански гражданин, който няма нищо общо с политиката.

В същото време бившият журналист от радио "Тирана" Сокол Бекири заяви, че знамето е било пуснато в знак на протест за това, че на албански фенове не е било разрешено да присъстват на мача.

Пред "Ал Джазира" той заяви, че организаторите на провокацията са били привърженици от диаспората, които влезли на стадиона, тъй като единствено те имали паспорти, а и нужните средства за подобно нещо.

В последствие всички задържани от полицията албански фенове са били освободени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички