Бой на Сърбия - Албания, брат на премиер арестуван в Белград


Бой на Сърбия - Албания, брат на премиер арестуван в Белград

3478 0

Мачът от квалификациите за Евро 2016 Сърбия – Албания бе прекратен в 41-ата минута заради сбиване на терена.

В края на първото полувреме над терена прелетя безпилотен самолет със закрепено знаме на Албания. Защитникът на домакините Стефан Митрович успя да свали знамето на земята, след което играчите на двата отбора се сбиха.

Фенове на сърбите започнаха да хвърлят запалени факли на терена и полицията изведе футболистите в съблекалните. Реферът Мартин Аткинсън от Англия отказа да изведе отново футболистите на терена, за да завършат мача.

По-късно се оказа, че братът на премиера на Албания Олси Рама е бил арестуван в Белград по обвинения, че е дал началото на инцидентите, довели до прекратяването на квалификацията за Евро 2016, съобщи AFP, позовавайки се на сръбската телевизия RTS.

По информация от Министерството на вътрешните работи на Сърбия, Олси Рама от мястото си в официалната ложа на стадиона е управлявал безпилотния самолет със знамето на Албания.

Силите на реда пък са предотвратили безредици с участието на сърби и албанци в северната част на Косово, след скандалното прекратяване на мача. Служители на косовската полиция, полицаи от мисията на ЕС в Косово (EULEX) и военни от мисията на НАТО в Косово (KFOR) се е наложило да използват звукови гранати за разпръсването на тълпи косовски албанци, излезли по улиците на град Косовска Митровица и опитали да преминат в сръбските квартали.

По информация в медиите, групи хора са се събрали от двете страни на главния пост над река Ибар, разделяща града на сръбска и албанска част, но сърбите не са предприели агресивни действия.

Резултати от квалификациите, играни снощи

Група D

Германия - Ирландия 1:1

Полша – Шотландия 2:2

Гибралтар – Грузия 0:3

Група Е

Сан Марино – Швейцария 0:4

Група F

Фарьорски острови – Унгария 0:1

Финландия – Румъния 0:2

Гърция – Северна Ирландия 0:2

Група I

Дания – Португалия 0:1

Сърбия - Албания (прекратен)

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички