Бившият треньор на Рома Пауло Фонсека се спаси от украинския ад, жена му изригна срещу Русия


Бившият треньор на Рома Пауло Фонсека се спаси от украинския ад, жена му изригна срещу Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

4274 0

Бившият старши треньор на Рома и настоящ на украинския Шахтьор Донецк - Пауло Фонсека, публикува видео в социалните мрежи, в което съобщи, че е успял да напусне Украйна и вече е в съседна Румъния.

Португалецът, който е женен за украинка, би трябвало по-късно днес, 28 февруари, да се прибере и в родната си страна! Фонсека благодари на португалското посолство за оказаното съдействие:

"Аз и семейството ми сме в безопасност в Румъния и се надявам, че ще пътуваме към Португалия в понеделник. Благодарни сме на всички, които ни помогнаха. Кошмарът продължава за хората в Украйна и призоваваме да им се окаже помощ и да се сложи край на войната".

Вчера, 27 февруари, в отворено писмо до италианското издание "Il Tempo" неговата жена Катерина заяви следното: "Не вярвайте, когато руснаците ви казват, че бомбите не падат върху цивилни. Те убиват и разрушават. Не им вярвайте, когато казват, че правителството на Украйна е пълно с нацисти. Селата и градовете са в пламъци. Ракети от Русия и Беларус летят и падат върху жилищни сгради. Това е, което видях с очите си и това, което милиони украинци виждат всеки ден. Лудите фюрери изпращат войници си да избиват украинците, които се жертват в името на родината си, съпругите и децата си. Това е самата истина".

*Всичко за конфликта между Русия и Украйна и отраженията, които дава върху спорта, можете да четете в специалния раздел на SportLive.bg!

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички