Бивша звезда на Реал Мадрид сложи край на кариерата си


Бивша звезда на Реал Мадрид сложи край на кариерата си
Снимка: Getty Images/Gulliver

1387 0

Бившият атакуващ полузащитник на Реал Мадрид и Холандия Рафаел ван дер Ваарт взе решение да приключи кариерата си. 35-годишният холандец обяви това в интервю за списание Voetbal International.

"Миналият четвъртък получих поредна травма. Винаги съм казвал, че искам да продължа да играя футбол колкото може повече, но проумях, че ще дойде момент, в който ще усетя, че трябва да сложа точка. Този момент настъпи миналата седмица. Играл съм в най-добрите турнири, на най-красивите стадиони, сега изпитвам чувства на облекчение и благодарност, тъй като това беше прекрасно", сподели Ван дер Ваарт.

По време на кариерата си той спечели два пъти първенството на Холандия, Купата и Суперкупата на страната с Аякс. В състава на Реал стана победител в Суперкупата на Испания, с Мидтиланд завоюва титлата в първенството на Дания. Той игра също за Хамбургер, Тотнъм и Бетис. Последният му клуб бе Есберг от Дания, в който премина през лятото. За националния отбор на Холандия Ван дер Ваарт вкара 25 гола в 109 мача, спечели сребро на Световното през 2010 и бронз на Европейското през 2004 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички