Бивш любимец на "сините" фенове говори за краткия си престой на "Герена"


Бивш любимец на "сините" фенове говори за краткия си престой на "Герена"
Снимка: Getty Images

1595 0

Гари Родригес даде специално интервю пред " Код Спорт" по RING от дома си в Атина. Преди броени дни халфът стана шампион с Олимпиакос в Гърция, а на "Герена" той игра е периода 2012-2014 година. 

Националът на Капо Верде сподели, че в момента не знае подробности относно обстановката в Левски към момента, но има информация, че: "...ръководството се опитва да създаде нещо съвсем ново и модерно за клуба. "Левски" такъв, какъвто трябва да бъде. Да е най-добрият клуб на България! Най-малкото, защото верните му фенове го заслужават."

Родригес сподели и как се е чувствал в онзи сезон, в който "сините" загубиха титла и купа само в рамките на седмица:

" Изгубихме всичко за няколко дни. Първо беше финалът за купата на България срещу "Берое" след дузпи. Получихме два червени картони в мача. Мисля, че единият беше за Христо Йовов. След това двубоят влезе в продължения... Стигна се до рулетката на дузпите и в крайна сметка паднахме. Беше много драматичен двубой. Спомням си, че губехме в резултата, останахме с един или двама по-малко на терена и въпреки това накрая изравнихме за 3:3. Вкарах два от головете, но какво значение има това, след като трофея отиде на друг адрес? Три-четири дни по-късно играхме последен кръг от първенството. Водихме срещу "Славия" и в последните 10 минути ни изравниха след автогол ... Плаках на терена. Това трябваше да е първият ми трофей! Първото значимо нещо, което трябваше да постигна в кариерата си. Затова казвам, че имам незавършен бизнес в България и още ме боли душата от онази тъжна за мен и отбора седмица. "

Халфът потвърди за интерес на Лудогорец към него след като "орлите" спечелиха Шампионата на България в онази година, но добави, че феновете на Левски никога не биха приели този трансфер и, че любовта им, както неговата към тях го е накарала да направи трансфер испанския отбор Елче. Попитан за причината защо "сините" нямат трофей от 2009 година, Родригес отговори следното:

" Мога да говоря за времето, когато бях в "Левски". Тогава ние бяхме единствените виновници за случилото се. Не е "Лудогорец". Точно ние! Но нека да бъдем честни, че имахме срещу нас един много стойностен тим със силни футболисти. И трябва да уважаваме този факт. "Лудогорец" стана шампион, игра и успешно в Европа. Генерално много е трудно да се обясни защо "Левски" толкова време е без трофей. Не е нормално този голям клуб от 2009 г. да не е прибавил нищо във витрината си."

За повече новини около предстоящия финал за Купата на България между ЦСКА и Левски можете да следите в Sportlive.bg (последвайте линка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички