Бивш зет на Марадона удари Байерн за първи път този сезон


Бивш зет на Марадона удари Байерн за първи път този сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

2913 0

Бившият зет на гениалния Диего Марадона удари германския колос Байерн (Мюнхен) за първи път този сезнон. Серхио Агуеро направи хеттрик за 3:2 в полза на Манчестър Сити срещу "баварците" в Англия в мач от петия кръг на група "Е" в Шампионската лига. Така "гражданите" запазиха шансове за класиране в следващата фаза на турнира. Двубоят в Манчестър беше без значение за германците, които си бяха осигурили участие в 1/8-финалите още преди тази среща.

Байерн остана с човек по-малко на терена още в 20-ата минута заради директен червен картон на Мехди Бенатиа. Серхио Агуеро се разпиза в 21-ата минута от дузпа, а след това и в 85-ата и 91-ата. Точни за гостите бяха Шаби Алонсо в 40-ата и Роберт Левандовски в 45-ата.

Още в 9-ата минута Байерн можеше да поведе, но Себастиан Роде пропусна сам срещу Джо Харт, спасил удара на германеца. "Гражданите" поведоха в 21-ата минута, когато Серхио Агуеро реализира от дузпа, отсъдена за нарушение срещу него и донесло червения картон на Мехди Бенатиа. "Баварците" обаче заиграха по-добре с човек по-малко и в 40-ата минута изравниха след чудесно изпълнение на Шаби Алонсо от пряк свободен удар, а в последната минута на първата част стигнаха и до пълен обрат след попадение на Роберт Левандовски за 1:2.

След почивката гостите продължиха да бъдат по-активни и не се виждаше как "гражданите" ще се изравнят, но те дори стигнаха и до пълен обрат. Първо в 85-ата минута Агуеро се измъкна от бранителите на баварците и изравни за 2:2, а след това в първата минута от добавеното време на мача се възползва от ужасна грешка на Боатенг и реализира за крайното 3:2.

След успеха си Манчестър Сити се изравни по точки с ЦСКА (Москва) и Рома, които по-рано днес завършиха 1:1 в Русия. И трите тима имат по 5 точки и ще се борят за втората и третата позиция в последния кръг. Байерн е лидер с 12 точки и със сигурност ще финишира първи в групата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички