ЦСКА и Рома се самоубиха, оставяйки шансове на Сити


ЦСКА и Рома се самоубиха, оставяйки шансове на Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

1489 0

ЦСКА (Москва) стигна до драматично равенство срещу Рома в Шампионската лига - 1:1. Франческо Тоти подобри собствения си рекорд за най-възрастен играч, отбелязал гол в турнира, след като откри през първата част. "Принца на Рим" е на 38 години и 58 дни. В добавеното време на мача Василий Березуцки изравни след грешка на Морган Де Санктис.

Първото полувреме премина традиционно за мач пред празни трибуни. Те бяха такива заради наказание на ЦСКА. Двата отбора се надлъгваха тактически, дебнеха удобния момент и не поемаха излишни рискове.

Все пак ЦСКА успя да свари на два пъти неподготвена защитата на гостите. В първия случай Дзагоев бе изведен с прехвърлящ пас в наказателното поле, Костас Манолас го подпря, руснакът падна, но германският съдия Феликс Брих не отсъди дузпа. Втората добра възможност дойде в 39-ата минута, когато нов отличен извеждащ пас стигна до Сейду Думбия, той пое топката влезе в наказателното поле, но стреля слабо и Морган Де Санктис спаси.

Рома наказа този пропуск и легендата Франческо Тоти откри резултата в ключов момент. Алесандро Флоренци тръгна на пробив през няколко играчи на ЦСКА и бе фаулиран от Василий Березуцки на границата на наказателното поле. Тоти е нагърби с изпълнението, стената се разцепи и кълбото влетя в мрежата на Акинфеев. Вратарят допусна гол в 26-и пореден мач от евротурнирите.

В 60-ата минута Рома можеше да си реши нещата. На шега Раджа Наинголан премина покрай защитниците на ЦСКА и остана очи в очи с Акинфеев, но не си повярва и не уцели вратата.

В 64-ата минута българинът Георги Миланов се появи на терена на мястото на Александър Цауня. Сънародникът ни се включи енергично и се опита да създаде опасности пред вратата на гостите, но не срещна достатъчно подкрепа от своите съотборници.

В 79-ата минута при контраатака на Рома Ляич от добра позиция не успя да преодолее Игор Акинфеев.

В 89-ата минута ЦСКА пропусна уникален шанс. След карамбол в наказателното поле, топката стигна до непокрития на два метра от вратата Дзагоев, а той вместо да разстреля Де Санктис, реши да прави странична ножица и замота кълбото в аут.

Все пак в последната минута на добавеното триминутно продължение ЦСКА изравни. Василий Березуцки прати центриране към наказателното поле, Дзагоев и Думбия се разминаха с топката и тя изненада Де Санктис за 1:1.

След този мач Рома събра 5 т. на втората позиция, толкова има и ЦСКА. Шансовете на Манчестър Сити остават, тъй като тимът има 2 преди мача с Байерн по-късно тази вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички