Бивш отбор на Херо обяви фалит, той обвини ръководството


Бивш отбор на Херо обяви фалит, той обвини ръководството

1081 0

Бившият отбор на Димитър Димитров - казахсканския Иртиш Павлодар обяви фалит и се отказва от участие в елита на страна. Причината е невъзможността клубът да изпълнява финансовите си и спортни задължения.

"Общото събрание на попечителския съвет на Иртиш взе решение да се откаже от участие в шампионата заради невъзможност клубът да изпълнява финансовите си и спортни задължения. Клубът ще бъде изключен от състава на участниците, а резултатите му досега – анулирани", се казва в съобщение на официалния сайт на казахстанската федерация по футбол.

Херо, който има два периода начело на отбора от Павлодар, а след това осъди тима за 1,2 милиона евро, също коментира случващото се. Според него това е резултат на лошото управление в последните години. ""Ръководството е виновно. Те натрупаха много задължения. И към мен и към много други хора в последните 2 години. Това е ужасен мениджмънт. Бях уволнен, защото не исках да участвам в схеми", заяви Димитров пред sport.kz.

"Ужасно, срамно. Как да коментирам подобна новина? Срамно е за Павлодар и казахстанския футбол. Иртиш бе много титулуван отбор, който има много фенове. Не мога да повярвам, че това се случи. Но това е резултат от факта, че в клуба имаше хора, които изобщо не ги интересуваше какво се случва. Те слагаха своите интереси пред тези на останалите", каза още българският треньор.

Преди няколко месеца пък възникна напрежение между Херо и БФС, след като той обяви, че само Берое и още няколко отбора не си избират съдиите - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички