Бивш играч на Барса разкри в какво е превъзпитал Кройф Камата


Бивш играч на Барса разкри в какво е превъзпитал Кройф Камата

1471 0

Йохан Кройф беше треньор, който в дискусиите винаги може твърдо и ясно да каже какво иска. От неговата висота това бе ясно възприемано от играчите, заради което не възникваха каквито и да било конфликти. Това разкри за личността на треньора Кройф бившият футболист на Барселона Игор Корнеев.

Руснакът е бил възпитаник на легендарния холандец и съотборник на Христо Стоичков в периода 1994-1995 г. Именно за Камата Корнеев разкрива един любопитен момент.

"Кройф беше треньор, когото винаги слушат. Може да е имало дискусии, но не и такива: "Какво ми казваш ти?". Винаги, винаги имаше диалог. Христо Стоичков, например, не искаше да се защитава. Кройф го убеди, че трябва да го прави. Даде да се разбере, че не е нужно срещу всеки съперник, но с някои отбори просто трябва да се оттеглиш в защита", заяви бившият футболист в ефира на "Мач ТВ".

Корнеев разкри още интересни характеристики на Летящия холандец, който почина вчера, 24 март, след не много дълга битка с рака на белия дроб.

"Йохан можеше да бъде различен. Той бе доста разумен човек. Можеше да бъде весел и да се шегува, но можеше да бъде и груб. Не бих казал, че беше открит човек. Допускаше малко хора до себе си. Единици могат да се похвалят, че реално са близки приятели с него", казва бившият халг.

"Той ни каза нещо, което вероятно никой треньор не е казвал. Че не е нужно да бягаш много, просто трябва да се намираш на правилното място. "Навреме направете няколко стъпки и след това няма да ви се налага да бягате двадесет метра" - към това мнение се придържаше той. Кройф обясняваше добре тънките моменти. Това беше фундаментът за играчите на Барселона, за тяхното мислене и игровите им качества", споделя Игор Корнеев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички