Стоичков: Обичах Кройф, той промени мoята и съдбата на Барселона


Стоичков: Обичах Кройф, той промени мoята и съдбата на Барселона

2793 0

Всички малко или много свързани с Барселона и с Йохан Кройф футболни лица и фенове са опечалени от смъртта на легендата Йохан Кройф, който се спомина от рак на белия дроб в четвъртък, 24 март. Но един от най-засегнатите от тази преждевременна смърт е българската легенда Христо Стоичков.

Камата говори пред няколко различни медии по света, като в изказванията му пролича огромната му мъка от загубата.

Diariodeburgos.es: Това е много тъжен ден за мен, тъй като ни напусна един много близък за мен човек, един приятел, треньор и ментор за всичко, което съм постигнал.

"Cadena Cope": Много съм тъжен от тази новина. Той ми помогна много, когато бях млад. За мен той е най-важният човек в света на футбола, помогна ми да израсна много с всичките наши кавги".

Wired.it: Той ме извади от България. Каза ми: "Ще работя с теб, докато не спечелиш "Златната топка".

Програма "La Graderia" по "Radio Barcelona": Срещнах го за първи път в Майорка и тогава ми каза: "Работи усилено една година и след това ще те взема в Барселона. Тъжен съм, отиде си един приятел, много тъжен. Тъжен, тъжен... Той промени живота на много хора. Имам толкова много спомени с него, беше винаги весел и готов да помага на хората. Ще остане в паметта ми за цял живот".

"Mundo deportivo": Когато бях за последно в Барселона, имаше противоречиви съобщения за здравето на Йохан. Това ме накара да бъда оптимист, защото той беше казал, че се е подобрил.

Беше истински удар за мен, не го очаквах. Тежко е за мен и семейството ми. Обичах го и му се възхищавах. Искам да изпратя голяма прегръдка на сина му Жорди, на бившия му зет. Моите съболезнования на цялото му семейство и всички фенове на Барса, защото Йохан е нещо уникално за всеки, за клуба, за Барса, човекът, който промени съдбата на клуба".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички