Без Кристиано Роналдо: Ал Насър приключи с победа - голмайсторът на тима с 2 попадения и асистенция (ВИДЕО)


Без Кристиано Роналдо: Ал Насър приключи с победа - голмайсторът на тима с 2 попадения и асистенция (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4758 0

Ал Насър приключи сезона в Саудитската професионална лига с успех с класическото 3:0 срещу Ал Фатех. За успеха на домакините блесна голмайсторът на отбора Талиска, който се отличи с две попадения и асистенция. 

Така бразилецът финишира с 20 гола - само 1 по-малко от Хамдалах от шампиона Ал Итихад, който ще грабне голмайсторския приз.

Мегазвездата на Ал Насър Кристиано Роналдо пък остана извън групата за днешния двубой, получил почивка предвид липсата на интрига в последния кръг. В негово отсъствие Талиска вкара по един гол в двете полувремена (4' и 66'), а след това и асистира (72').

Ал Насър завърши на второ място с 67 точки - 5 по-малко от новия шампион Ал Итихад. Така ако Роналдо остане в отбора, ще играе квалификации за азиатската Шампионска лига.

Бъдещето на португалеца не е напълно ясно. Той има договор за още един сезон в тима, но трансферните спекулации не спират да го връщат в Европа.

Първо полувреме

ГОЛ! Домакините откриха "мълниеносно" след едва 4 минути игра! Рейд на Ал Алиуа по десния фланг бе успешен и не след дълго прати ниско центриране в голямата звезда в отсъствието на Роналдо - Талиска. 

Опитният реализатор не се поколеба, с първите докосвания премина около противниковия страж и откри резултата - 1:0!

Video edited on Kapwing

В заключителните секунди от полувремето Талиска отбеляза второто си попадение в срещата, но то бе отменено заради игра с ръка.

Второ полувреме

Въпреки че водеше в резултата, Ал Насър се представяше на слабо ниво и това бе изнесено и през второто полувреме. Домакините успяха да наваксат с малко изоставането си при притежанието на топката, но през втората част нямаха точен изстрел четвърт час след старта ѝ.

Ал Насър имаше един неточен удар, докато съперниковият отбор бе опитал да преодолее Роси на два пъти, като в единия случай ударът бе точен, но стражът се намеси добре.

66' - 2:0! Талиска вкара втория си гол в мача, след като бе изведен на малко пространство в наказателното поле и моментално стреля с едно докосване с левия крак, пращайки топката в далечния ъгъл.

Video edited on Kapwing

72' - 3:0! Пет минути след това дойде време и за асистенция на Талиска, който подаде към Маран, за да бъде оформен класическият резултат.

Стартови състави

Ал Насър: Роси, Султан, Гонсалес, Мадо, Конан, Густаво, Алхайбари, Алсулаихем, Алалеуа, Гариб, Талиска

*Кристиано Роналдо остава извън групата за последния мач на отбора.

Ал Фатех: Рине, Ал Бурайкан, Ал Ганам, Ал Дахим, Ал Зубаиди, Алотма, Алфехаид, Бендебка, Ладжами, Ал Саед, Кристиан Тейо

Преди мача

Ал Насър не успя да надделее над Ал Етифак по време на миналия кръг и след 1:1 официално загуби шансове в борбата за титлата, което официализира новия шампион в лицето на Ал Итихад. 

"Соколите" обаче са бетонирани със среброто, след като са на 8 точки пред третия - Ал Хилал. Днешният съперник Ал Фатех пък е шести с 43 точки. Наскоро те сложиха край на серия от три загуби с успех и равенство. 

Трябва да се отбележи, че Ал Насър дори с Роналдо в състави щеше да загуби последния двубой срещу днешния си съперник, но именно португалецът с попадение в края от дузпа оформи крайното 2:2. Преди това Ал Насър победи Ал Фатех с 2:1 и 1:0, но през 2020 и 2021 г. не успя да намери пътя към успеха в общо 4 срещи - две равенства и две поражения. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички