Без Илия Груев - толкова: Лийдс пропусна златен шанс да дръпне пред Лестър (ВИДЕО)


Без Илия Груев - толкова: Лийдс пропусна златен шанс да дръпне пред Лестър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1369 0

Лийдс не можа да се възползва по най-добрия начин от поредната грешна стъпка на един от основните си конкуренти за влизане в Премиършип - Лестър. По-рано днес "лисиците" загубиха от Бристъл Сити с 0:1, а преди малко отборът на Илия Груев стигна само до 2:2 с Уотфорд.

Въпреки неговото отсъствие (травма в глезена) Лийдс изнесе сравнително добър мач, но не успя да стигне до успеха. "Белите" все пак остават на второ място с 83 точки, но и среща повече от Лестър, който е с 82. Лидер пък изненадващо е новакът в Чемпиъншип - Ипсуич, с 84 пункта.

Равенство в края, а можеха и да спечелят!

Още: Илия Груев се завърна контузен с националния отбор на България

Уотфорд стартира по-добре и поведе чрез Вакун Байо, който разстреля Мелие отблизо в 31-та минута. След малко обаче Кресенсио Съмървил отбеляза много красив гол от границата на наказателното и възстанови равенството.

Илия Груев пропусна мача с Уотфорд

Уотфорд успя да поведе минутка преди края на полувремето. Емануел Денис финтира по прекрасен начин Лиъм Купър, бутна топката встрани и с левия крак отново матира Мелие. 

Лийдс започна много силно втората част. Даниел Бакман трябваше да се намесва блестящо на няколко пъти, но постепенно умората от европейските квалификации си каза думата и "белите" намалиха оборотите след 70-та минута.

В 85-та минута Лийдс стигна до равенството. Съмървил проби отляво и след леко разбъркване топката стигна до влезлия като резерва Матео Джоузеф, който не сгреши отблизо. Буквално в ответната атака тимът на Даниел Фарке можеше и да поведе, след нов страхотен пробив на Съмървил, но този път Бакман спаси удара на Джейдън Антъни.

Още: Престижно: Определиха Илия Груев от Лийдс като годен да играе в английската Висша лига

От Лийдс за Илия Груев: Точно в сърцето ни

Илия Груев посочи най-добрия в света на позицията му и обясни: Трябва да съм много дисциплиниран

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички