Бензема профука дузпа и провали Ал Итихад, саудитците изхвърчаха от Световното клубно първенство (ВИДЕО)


Бензема профука дузпа и провали Ал Итихад, саудитците изхвърчаха от Световното клубно първенство (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1337 0

Саудитският Ал Итихад изхвърча от Световното клубно първенство, след като загуби с 1:3 от Ал Ахли. Така египетският клуб, който е клубен шампион на Африка, ще се изправи срещу бразилския Флуминензе на полуфиналите на надпреварата.

Двата отбора изнесоха здрав мач в Джеда, но в крайна сметка домакините трябваше да преглътнат горчивия хап на поражението.

Какво се случи и как Бензема провали отбора си?

Ключов момент за провала на саудитците, които бяха представители на домакините на турнира, се оказа пропускът от дузпа на звездата им Карим Бензема в 45-ата минута. Накрая френският нападател все пак се реваншира частично, след като заби почетното попадение за своя тим във 2-ата минута на добавеното време. В заключителните секунди пък той изглежда получи и травма на прословутата си бинтована ръка.

Ал Итихад, който се водеше символичен гост, игра добре, но нямаше и късмет във възловите моменти от мача. Победителят в Африканската Шампионска лига откри резултата от дузпа в 21-ата минута, реализирана от Али Маалул.

В последната минута на първата част саудитският гранд получи право също да изпълни дузпа. Карим Бензема пое отговорност да я бие, но вратарят Ел Шенауи спаси удара му от бялата точка.

Египтяните на практика подпечатаха успеха си в рамките на три минути след почивката. Първо в 59-ата минута Хюсеин Ал Шахат удвои преднината им с удар от дъгата на пеналта. В 62-ата пък Емам Ашур направи резултата 3:0 за Ал Ахли.

Video edited on Kapwing

Египтяните завършиха срещата с човек по-малко, след като в 90-ата минута Антони Модест получи директен червен картон само 3 минути след появата си като резерва. Французинът бе изгонен заради удар с лакът в лицето на съперников футболист.

Във 2-ата минута на добавеното време Карим Бензема все пак отсрами и себе си, и Ал Итихад, вкарвайки след добавка за крайното 1:3.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички