Белгия си тръгна от Баку с трудно извоювани три точки и гол на късмета (ВИДЕО)


Белгия си тръгна от Баку с трудно извоювани три точки и гол на късмета (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1461 0

Националният отбор на Белгия успя да победи с минималното 1:0 Азербайджан в мач от група "F" като гост в Баку. В герой се превърна Яник-Ферейра Караско, който отбеляза единственото попадение в срещата от квалификациите за Евро 2024.

Срещата започна страхотно за белгийците, които създадоха първото положение още в 6', но Леандро Тросар нацели лявата греда с плътен удар извън наказателното поле. Само 2 минути по-късно домакините можеха да отбележат, но удар на Емин Махмудов бе спасен от Коен Кастеелс.

Белгийският страж трябваше да се намесва отново в 32', за да предотврати гол след удар с глава на Ренат Дадашов. Само 6 минути по-късно Йохан Бакайоко от Белгия си пробва късмета от дистанция, но топката се отклони в крака на Яник-Ферейра Караско, смени траекторията си и попадна в азербайджанската врата за 1:0.

Video edited on Kapwing

През втората част азерите се опитаха всячески да изравнят, но добре подредената защита на "червените дяволи" не им позволи да стигнат до гол. Единственото по-сериозно положение след почивката дойде в 60-ата минута, когато Леандро Тросар стреля, но стражът на домакините отрази.

С победата Белгия вече има 10 пункта и дели първото място в група "F" с Австрия, но има по-добра голова разлика. Азербайджан пък е на дъното с една точка в актива си. След точно 3 дни "дяволите" приемат Естония, а азерите ще мерят сили у дома с Йордания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички