Белгия - Италия по ТВ: Къде да гледаме мега дербито от Европейското първенство по футбол?


Белгия - Италия по ТВ: Къде да гледаме мега дербито от Европейското първенство по футбол?
Снимка: Getty Images

5489 0

Италия и Белгия се изправят в сблъсък от 1/4-финалите на Европейското първенство по футбол. И двата тима са едни от най-атрактивните за гледане на турнира и излязоха от груповата фаза с по три победи.

Италия преодоля изключително трудно първия етап на елиминациите като трябваше да трепери до последно срещу отбора на Австрия. Все пак "Скуадра адзура" успя да спечели с 2:1 в продълженията, а Федерико Киеза спаси Италия и осигури участие в 1/4-финалите.

За "червените дяволи" осминафиналите също бяха предизвикателство, като минималният успех в дербито с Португалия отстрани европейските шампиони. Попадението на Торган Азар се оказа напълно достатъчно за класирането на белгийците.

И двата тима вече имат по 14 поредни победи на европейски финали (ако броим и квалификациите), като така изравниха постижението на Германия. Ако в мача има победител в редовното време, то рекордът ще бъде счупен.

Роберто Мартинес няма да може да разчита на страдащите от травми Симон Миньоле и Тимоти Кастан. Насер Шадли също пропуска срещата. Под въпрос са двете най-големи звезди Еден Азар и Кевин де Бройне, като и двамата лекуват контузии.

Роберто Манчини няма да може да разчита на Алесандро Флоренци, който е трайно контузен. Джорджо Киелини пък все още има мускулна травма, което поставя участието на защитника на Ювентус под сериозен въпрос.

Двубоят е на 2 юли (петък) и ще се проведе на "Алианц Арена" в Мюнхен. Началният час е 22:00 ч. и двубоят ще се излъчва по Нова. Може да проследите срещата, както и цялото Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

За да сте наясно с всички мачове от тази фаза на шампионата, вижте пълната ТВ програма на четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички