Белгия детронира Португалия за място на четвъртфиналите на Евро 2020


Белгия детронира Португалия за място на четвъртфиналите на Евро 2020
Снимка: Getty Images

9726 0

Отборът на Белгия детронира европейския шампион Португалия, след като ги победи с минималното 1:0 в мач от 1/8-финалите на Евро 2020. Единственото попадение на стадион "Ла Картуха" отбеляза Торган Азар в края на първата част. С това приключват надеждите на Роналдо и компания да защитят титлата си от Евро 2016. "Червените дяволи" пък продължават напред към 1/4-финалите, където ще срещнат отбора на Италия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в шестата минута Португалия организира опасна атака, подхваната от Ренато Санчес. Той изведе Диого Жота на добра стрелкова позиция в наказателното поле, където футболистът на Ливърпул не намери добре топката и я прати в аут. В 25' Кристиано Роналдо изпълни опасен пряк свободен удар, но Куртоа внимаваше и спаси.

В следващите минути не се случи нищо интересно пред някоя от двете врати. Едва в края на полувремето зрителите по трибуните станаха свидетели на истински шедьовър. Торган Азар получи подаване пред наказателното поле на "мореплавателите", а след това нанесе страхотен удар от дистанция, който с въртеливото си движение не остави шансове на Руи Патрисио - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Кевин де Бройне беше принудително заменен от Дрис Мертенс. Причината е удар, който е получил Де Бройне при единоборство с Палиня в края на първото полувреме. В 58-ата минута Португалия организира добра атака, при която Диого Жота получи възможност да нанесе удар в наказателното поле, но прати топката над вратата.

В следващите минути Португалия не успя да създаде нищо опасно пред вратата на своя съперник, което допълнително изнерви "мореплавателите". Стигна се до няколко последователни нарушения в средата на терена, които нагнетиха напрежение между двата отбора. Пепе на два пъти си изпусна нервите, като бе санкциониран с жълт картон.

В 82-ата минута Рубен Диаш засече центриране от корнер с глава, но Куртоа беше на мястото си, за да избие топката. Малко по-късно пък Рафаел Герейро опита удар от границата на наказателното поле, който срещна страничната греда на вратата на Белгия. 

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Белгия показа, че се намира в отлична форма, след като спечели и трите си мача в груповата фаза. "Дяволите" разполагат с изключителен състав, който вече изглежда сработен и готов да разгърне пълния си потенциал. Лидерите на отбора Кевин де Бройне и Ромелу Лукаку са в отлично настроение, а покрай тях и братята Торган и Еден Азар.

Що се отнася до европейския шампион Португалия, тимът беше в много тежка група и е трудно да се прецени от резултатите на отбора в каква форма се намира. От показаното като игра обаче може да се заключи, че тимът играе добър футбол, макар и да показа някои слабости, особено срещу отбора на Германия.

Победителят от сблъсъка Белгия - Португалия ще трябва да се изправи на 1/4-финалите срещу тима на Италия, който в събота вечер победи Австрия.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Белгия: Куртоа, Алдервейрелд, Вермален, Вертонген, Тилеманс, Витсел, Мюние, Де Бройне, Т. Азар, Е. Азар, Лукаку

Португалия: Патрисио, Герейро, Далот, Пепе, Диаш, Палиня, Моутиньо, Санчес, Б. Силва, Жота, Роналдо

Всичко, което трябва да знаете за двубоя Белгия - Португалия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички