Базел е безпощаден срещу българи в Европа


Базел е безпощаден срещу българи в Европа

1903 0

Базел сигурно с удоволствие пътува за София, след като има страхотна статистика срещу родни тимове в евротурнирите.

Всъщност жребият е пращал само два пъти български съперници на пътя на гранда от Швейцария. Лудогорец е втората жертва от миналата година, първи бе ЦСКА.

На 22 октомври 2009-а Базел мина с лекота през армейците на стадион „Васил Левски" - 2:0 в мач от групата на Лига Европа. Тогава на терена бяха Марко Щрелер и Бехран Шафари, които са в тима и сега. Нападателят Щрелер обаче е контузен. И двата гола вкара Александер Фрай, който вече не играе, а в тима личаха имена като Гранит Джака и Джердан Шакири.

Във втория мач от групата Базел също спечели - 3:1, но за ЦСКА вечерта бе паметна. Тодор Янчев вкара гол, който се оказа №300 за клуба в евротурнирите.

Преди година Базел дойде отново в София, за да спечели пак сравнително лесно на "Васил Левски". С 4:2 бе ударен Лудогорец, въпреки че тимът от Разград стигна в един момент до 2:1.

В реванша швейцарците бяха безпощадни с 2:0, като фиксираха голова разлика 11:3 срещу родните тимове в 4 срещи, в които не допуснаха дори реми.

Преди година асът в редиците на Базел бе Мохамед Салах, който вече е в Челси. Египтянинът блесна с 2 гола в София и бе съборен за дузпа, от която падна трето попадение за крайното 4:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички