Барселона с обрат срещу 10 от Атлетико


Барселона с обрат срещу 10 от Атлетико
Снимка: Getty Images/Guliver

2190 0

Барселона успя да постигне обрат с 2:1 срещу Атлетико Мадрид в първия четвъртфинален двубой между двата тима в Шампионска лига.

Противно на очакванията гостите от Мадрид успяха да поведат чрез Фернандо Торес в 25', но минути след това, вместо да се превърне в герой, той получи червен картон и беше изгонени. Второто полувреме домакините не спираха да атакуват и Луис Суарес отбеляза 2 гола, с които донесе победата за своя тим.

Първо полувреме

В първите минути Барселона започна да пресира гостите от Мадрид. В 12-та минута "каталунците" имаха добро положение, но Лионел Меси не успя да се възползва от него. Жорди Алба центрира в наказателното поле и топката стигна до аржентинеца, който прати топката далеч от вратата.

Минути по-късно, след подаване на Дани Алвеш, Неймар не успя да смъкне топката достатъчно под напречната греда и тя прелетя на сантиметри от нея. До този момент Атлетико стоят дълбоко прибрани в своята половина и разчитат най-вече на контраатаки, но до такава не успеят да стигнат. В 24-та минута чрез далечен удар на Антоан Гризман успяха да запишат удар към вратата, но той бе прекалено неточен.

Въпреки по-атакуващата игра на Барселона, Атлетико намери път към вратата. Торес успя да се измъкне от отбраната на домакините, след което преодоля и вратаря Стеген, като топката мина между краката му. Така в 25' Торес изведе отбора си напред в резултата.

Вместо в герой обаче може да се превърне в грешник за тима, след като в рамките на 2 минути получи два жълти картона и бе изгонен. Второто провинение на нападателя бе за нарушение отзад срещу Бускетс.

Второ полувреме

И отново в началото на втората част домакините записват силни, начални минути. В търсене на гол 500, Меси имаше възможността да го отбележи по брилянтен начин. Аржентинецът се опита чрез задна ножица да изравни резултата, но топката мина покрай гредата. В 50' "каталунците" чрез Неймар нацелиха и гредата. Отново бразилецът не успя да върне отбора си в двубоя, след като ударът му от малко преди наказателното поле мина на сантиметри от гредата.

След тежък и непрестанен натиск на домакините успяха да изравнят. След няколко опита на футболисти на Барса за удар към вратата на Атлетико, топката с малко късмет стигна до Луис Суарес, който на празна врата не сгреши за 1:1.

Минути след гола Суарес за малко да последва съдбата на Торес, след като удари неспортсменски Филипе Луиш, но бе пожален от съдията и получи само жълт картон.

И пак уругваецът в 74' отбеляза второ попадение, с което да направи пълен обрат за Барселона. Дани Алвеш центрира в наказателното поле, където Суарес засече топката с глава и отново не сгреши - за 2:1.

До края на двубоя "каталунците" не спираха да атакуват, но така и не успяха да направят своята преднина по-комфортна. Така оставиха въпросителни за реванша, тъй като резултата дава шансове и на двата тима.

Втората среща между испанските клубове е на 13-ти април в Мадрид.

Състави:

Барселона: Тер Стеген, Пике, Бускетс, Ракитич, Алвеш, Иниеста , Меси, Суарес, Неймар, Масчерано, Алба

Атлетико: Облак, Годин, Филипе Луиш, Коке, Гризман, Торес,  Габи, Саул, Лукас, Хуанфран, Ферейра Караско

Преди мача

Серията на Барселона от 39 мача без загуба във всички турнири приключи, след като каталунците отстъпиха в събота с 1:2 от Реал Мадрид.

За последните две години това е втори сблъсък между двата тима на четвъртфинал. Атлетико ще опитат да повторят триумфа си от 2014 година, тогава отстраниха същия съперник. Откакто Луис Енрике е начело на Барса, "каталунците" са спечелили всичките си 6 мача срещу Атлетико Мадрид.

"Мачът срещу Атлетико ще е доста по-труден от този срещу Реал, защото съперникът в момента е вторият отбор в Испания Очаквам Атлетико да се затвори в глуха защита. Всичко обаче зависи от нас. Очаквам да излезе Барса от големите вечери. Нужно е да движим добре топката и ставаме почти непобедими. Ще се опитаме да отговорим с победа", заяви Пике преди двубоя в ШЛ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички