Испанският сблъсък между Барселона и Атлетико се пренася в ШЛ


Испанският сблъсък между Барселона и Атлетико се пренася в ШЛ

948 0

Тази вечер Шампионска лига навлиза в решителната си фаза с първите четвъртфинали. Единиет е изцяло испански сблъсък, Преследващият втори пореден трофей Барселона приема Атлетико (Мадрид), а в другия Байерн (Мюнхен) посреща Бенфика.

Серията на Барселона от 39 мача без загуба във всички турнири приключи, след като каталунците отстъпиха в събота с 1:2 от Реал Мадрид.

За последните две години това е втори сблъсък между двата тима на четвъртфинал. Атлетико ще опитат да повторят триумфа си от 2014 година, тогава отстраниха същия съперник. Откакто Луис Енрике е начело на Барса, каталунците са спечелили всичките си 6 мача срещу Атлетико Мадрид.

"Мачът срещу Атлетико ще е доста по-труден от този срещу Реал, защото съперникът в момента е вторият отбор в Испания Очаквам Атлетико да се затвори в глуха защита. Всичко обаче зависи от нас. Очаквам да излезе Барса от големите вечери. Нужно е да движим добре топката и ставаме почти непобедими. Ще се опитаме да отговорим с победа", заяви Пике преди двубоя в ШЛ.

Голямата звезда на Барселона Лео Меси не успя да се разпише в Ел Класико и ще бъде още по-мотивиран да го стори срещу Атлетико.

Полузащитникът на Атлетико Мадрид Коке пък заяви, че е сигурен в способностите на тима си и вярва, че могат да постигнат много високи резултати.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички