Байерн взе минимален аванс срещу Бенфика


Байерн взе минимален аванс срещу Бенфика

1464 0

Отборът на Байерн (Мюнхен) се измъчи като домакин, но победи Бенфика с 1:0 в първа четвъртфинална среща от Шампионска лига. Артуро Видал във 2-ата минута вкара гола за Байерн на стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен.

Домакините от Байерн имаха превъзходство през целия мач, като пропуснаха няколко отлични възможности за втори гол.

Вратарят на Бенфика Едерсон се намесваше решително два пъти в първите 20 минути, преди съотборниците му да се окопитят от бързото попадение. Той успя да отрази опасни удари на Дъглас Коста и Томас Мюлер.

В 36-ата минута Видал бе близо до втория си гол в срещата, след като Томас Мюлер го намери на дузпата. Чилиецът обаче не прецени топката и я заби с глава в земята, след което кълбото прескочи португалската врата.

Най-добрата ситуация през първата част за Бенфика дойде в продължението на полувремето, когато голмайсторът Видал самопожертвувателно се метна в наказателното поле, за да отбие воле на Гайтан.

Байерн наложи тотален натиск след подновяване на играта, но не успя да създаде чисто голово положение, след което Бенфика взе инициативата.

В 57-ата минута Йонас бе близо до гол, след като виртуозно се откъсна от Алаба в наказателното поле на домакините. Диагоналният му удар бе отразен от Нойер, а в ответната атака Бернар застраши вратата на Бенфика. Йонас обаче ще пропусне следващата среща, след като си изкара глупав жълт картон 2 минути по-късно.

В 64-ата минута Бенфика пропусна нова изгодна възможност, след като Йонас, Митроглу и отново Йонас отправиха удари в наказателното поле, избити от защитник на баварците.

В 82-ата минута Байерн създаде хубаво положение, когато Рибери получи шанс да стреля диагонално в наказателното поле, но Едерсон изби.

В 89-ата минута домакините изпуснаха златна възможност след като Видал пусна към непокрития Левандовски. Той нахлу в наказателното и опита да подаде към останалия сам на празна врата Филип Лам, но пасът му не бе достатъчно прецизен.

Така баварците записаха минимална победа и оставиха развръзката за реванша в Лисабон на 13 април.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички