Ас на Байерн запуши устата на критиците на Хосеп Гуардиола


Ас на Байерн запуши устата на критиците на Хосеп Гуардиола

1578 0

Халфът на Байерн Мюнхен Шаби Алонсо се застъпи за своя треньор Хосеп Гуардиола, който беше в основата на това опитният дефанзивен полузащитник да напусне Реал Мадрид след спечелването на "Десетата".

Байерн си хареса нов нападател

Испанският ас е изумен от методиката на бъдещия мениджър на Манчестър Сити и е категоричен, че Гуардиола е изпреварил времето, в което се развива футбола в момента.

"Може би изглежда лесно да ви го кажа, но всъщност не е – Пеп наистина е изпреварил времето си. Той изисква много от себе си и своите играчи", сподели двукратният победител в Шампионска лига и продължи.

"Веднъж щом проникнеш в идеите му, сам разбираш, че това е начинът, по който искаш да играеш. Искаме да контролираме събитията на терена, а на него това му допада. Той обича неговият отбор да диктува темпото, защото за него това е най-добрият начин да печелиш. Когато контролираш нещата, очевидно стигаш до повече шансове и допускаш по-малко опасности пред вратата си.

Няма да повярвате кои играчи липсват в топ 10 на най-ефективните нападатели!

Не мисля, че при нас ще настъпи някаква коренна промяна. Имаме доста ясна идея как играем през последните няколко години. Дали печелим или губим, ще продължим по същия начин, защото вярваме, че се справяме добре. Разбира се, това е Байерн и, когато резултатите не са добри, ще има критики. Футболистите обаче трябва да се справят с това. Най-важното е да останем заедно, знаем накъде искаме да вървим", заяви още Алонсо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички