Атлетико отмъсти на Олимпиакос и продължава напред


Атлетико отмъсти на Олимпиакос и продължава напред

1338 0

Миналогодишният финалист в Шампионската лига Атлетико (Мадрид) си осигури класиране на 1/8-финалната фаза в турнира. Испанците победиха с Олимпиакос с 4:0 и събраха 12 точки начело в групата.

Олимпиакос бе единственият отбор, победил Атлетико в групата до този момент, но "дюшекчиите" набързо си решиха тазвечершния мач. 

В 9-а минута Хуанфран изскочи отдясно, прати топката в наказателното поле, защитник на Олимпиакос я върна към вратаря Роберто, който не можеше да я хване и я изрита панически, тя попадна отново в Хуанфран, той пусна нов пас и Раул Гарсия засече за 1:0. Кошмарна грешка на бившия играч на Атлетико Роберто, който сега е на вратата на Олимпиакос.

В 38-ата минута след нова груба грешка на гостите Атлетико си успокои мача с втори гол. Кристиан Ансалди центрира отляво, защитник на Олимпиакос се размина с топката и Марио Манджукич без да се затрудни реализира третия си гол в турнира до момента.

В 62-ата минута Атлетико направи резултата класически. Арда Туран центрира към Манджукич, а Супер Марио с глава матира Роберто за 3:0.

Хърватският нападател оформи своя хеттрик в 64-ата минута. Отново с глава той се възползва от центриране на Габи от фаул и Атлетико отмъщаваше все повече на гърците за поражението в Пирея.

До края на мача за отбелязване е отменен гол на резервата Антоан Гризман. 

Атлетико си осигури класиране напред, но в последния мач при гостуването на Ювентус може да бъде изместен от лидерската позиция при загуба.

Класиране:

1. Атлетико 12т.

2. Ювентус 9т.

3. Олимпиакос 6т.

4. Малмьо 3т.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички