Арсенал разгроми Челси в дебютите на Зинченко, Стърлинг и Кулибали


Арсенал разгроми Челси в дебютите на Зинченко, Стърлинг и Кулибали
Снимка: Getty Images

1909 0

Арсенал постигна пета победа в предсезонните контроли, след като помете Челси с 4:0 на стадион „Къмпинг Уърлд“ в Орландо, Флорида. Александър Зинченко направи своя дебют за „артилеристите“, докато Рахийм Стърлинг започна за първи път като титуляр за „сините“, а Калиду Кулибали влезе в игра от резервната скамейка.

Тимът на Микел Артета не остави никакво съмнение за превъзходството си и взе инициативата от първата минута. Няколко добри намеси на стража на Челси Едуар Менди обаче попречиха на Арсенал да поведе рано в резултата. След четвърт час игра Габриел Жезус все пак успя да намери мрежата с прехвърлящ удар, след като се възползва от излизане на Менди извън вратарското поле.

20 минути по-късно Мартин Йодегор беше изведен на свободна позиция в наказателното поле и с удар с левия крак удвои аванса на "артилеристите". Той се запази до края на полувремето, но Арсенал още не беше казал последната си дума и шоуто продължи.

В 66-ата минута се стигна до трети гол. Стражът на Челси Менди направи всичко по силите си да предотврати гола, като отрази два изстрела, но от третия опит Букайо Сака намери мрежата. В самия край на срещата, секунди преди последния съдийски сигнал, Алберт Самби Локонга оформи и крайното 4:0.

По този начин Арсенал записа гръмка победа над градския си съперник и даде заявка за силен сезон във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички