Аржентина вади №10 от употреба, след като Лионел Меси се пенсионира


Аржентина вади №10 от употреба, след като Лионел Меси се пенсионира
Снимка: Getty Images

1313 0

Световният шампион Аржентина ще извади №10 от употреба, когато легендата на "гаучосите" Лионел Меси, реши да се оттегли от националния отбор, сподели президентът на аржентинската футболна федерация - Клаудио Тапия.

Президентът на Аржентинската федерация (АФА) Клаудио Тапиа обяви тази информация за оттеглянето на номера на Бълхата, който първо беше носен от Диего Марадона, а сега от самия Меси.

"Когато Меси се оттегли от националния отбор, ние ще изтеглим номер десет от игра и никой играч след него няма да го носи. Мисля, че Лео заслужава такава чест", каза Тапия в интервю.

Към момента е сигурно, че Меси ще играе за Аржентина до следващото лято, когато по програма е Копа Америка в САЩ, където "гаучосите" ще защитават титлата, спечелена през 2021 година на "Маракана" в Рио де Жанейро.

Аржентинците се надяват, че след континенталното първенство Меси ще продължи да играе поне до Мондиал 2026 в САЩ, Мексико и Канада и ще се превърне в първия с шест участия на световни финали и ще води националния отбор в защитата на короната от Катар.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ясна е сумата, която ще примами Лео Меси в Саудитска Арабия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички