Аржентина се класира с гръм и трясък за финал на Копа Америка


Аржентина се класира с гръм и трясък за финал на Копа Америка

1621 0

Аржентина изигра най-силния си мач по време на Копа Америка и тази нощ буквално попиля Парагвай с 6:1 в полуфиналите на турнира, класирайки се за финал срещу Чили.

Парагвай беше приятната изненада на турнира и отстрани Бразилия на полуфинал, но снощи "гаучосите" бяха с класи над своя съперник и заслужено се поздравиха с толкова изразителна победа.

С два гола и една асистенция се отчете звездата на Манчестър Юнайтед Анхел Ди Мария, който обаче остана в подножието на класацията за играч на мача. Трофеят отиде при Лео Меси, който записа 3 асистенции и, въпреки че не успя да отбележи гол, беше моторът на своя отбор.

Залогът за Аржентина във финала на 4 юли е огромен, тъй като тимът не е печелил турнира от 1993 г., а сегашното изключително талантливо поколение жадува за трофей след изпуснатата титла от Мондиал 2014.

15 минути след началото Аржентина поведе, след като при центриране в наказателното поле на Меси Маркос Рохо засече отлично и откри. Само 12 минути по-късно чудесна комбинация между Меси и Пасторе произведе втори гол, този път на звездата на ПСЖ.

Отборът на Парагвай успя да върне едно попадение минути преди почивката чрез Лукас Бариос. Нелсон Валдес успя да спре атака на Аржентина, като с глава пресече центрираната напред топка. Тя попадна в Бариос, който с безкомпромисен изстрел върна надеждите на тима си за обрат. 

Обрат обаче не беше реализиран, след като Анхел Ди Мария отбеляза два гола (в края на първото полувреме и в началото на второто), с което направи резултата до 4:1.

Лионел Меси можеше и сам да запише името си сред голмайсторите и да увенчае отличната си игра в 68-ата минута, когато след индивидуална акция успя да нанесе удар отблизо, но стражът на Парагвай спаси.

Крайното 6:1 пък фиксираха Серхио Агуеро и Гонсало Игуаин в последните 10 минути на мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички