Англия свали ботушите за минута и победи Естония


Англия свали ботушите за минута и победи Естония
Снимка: Getty Images/Guliver

4745 0

Англия записа трета победа в група E на европейските квалификации. Без да блестят островитяните победиха с 1:0 като гост Естония. Те са начело в класирането с 9 т. Следват Литва с 6, Словения и Естония с по 3, Швейцария и Сан Марино с по 0.

Естония започна много надъхано мача и създаде две опасности само за минута игра. Постепенно Англия изравни играта, но само толкова. Футболистите на "Трите лъва" започнаха безидейни рейдове около наказателното поле и играта им определено не бе впечатляваща. Добре, че бе хубав удар на Уейн Рууни от воле в 16-ата минута след страхотен пас на Джак Уилшър. Топката обаче мина над вратата. Минута по-късно отново Рууни пропусна да отбележи след суматоха в наказателното поле на естонците. До края на полувремето си струва да се отбележи само хубаво прострелно центриране на Дани Уелбек отляво в 34-ата минута, което не бе засечено от негов съотборник.

В началото на второто полувреме англичаните получиха сериозен бонус. Естония остана с 10 души на терена след втори жълт картон на Рагнар Клаван. Очакваше се това да активизира англичаните, но напротив - в следващите минути се видя безидейността им. Рой Ходжсън се опита да реши този проблем с пускането в игра на Рахим Стърлинг и Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Гостите разчитаха основно на статични положения. Все пак при едно от тях Уейн Рууни се разписа. В 74-ата минута той стреля майсторски от пряк-свободен удар от границата на наказателното поле и въпреки усилията на вратаря Парейко, топката влезе в мрежата му.

В последната минута Уейн Рууни пропусна да вкара втори гол, излязъл сам срещу вратаря на Естония.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички