Англия и Ирландия се доближават до домакинство на Евро 2028


Англия и Ирландия се доближават до домакинство на Евро 2028
Снимка: Gulliver/GettyImages

1750 0

Шансовете на Англия и Ирландия за домакинство на Европейското първенство по футбол през 2028 година са се увеличили, тъй като другият кандидат - Турция, не се е оттеглил от надпреварата, но е решил да подаде молба за домакинство на форума през 2023, заедно с Италия, твърди "SkySports".

Източникът твърди, че се очаква се УЕФА да вземе решение дали съвместната кандидатура отговаря на изискванията преди 10 октомври, когато изпълнителният комитет на УЕФА ще реши кой ще бъде домакин на Евро 2028 и Евро 2032.

Обединеното кралство и Ирландия се съсредоточиха върху кандидатурата за Евро 2028 с одобрението на УЕФА, когато прекратиха плана си да бъдат предпочитан кандидат от Европа за домакин на Световното първенство през 2030 г. срещу конкуренцията от кандидатурата Испания-Португалия. Този проект вече включва също Мароко и Украйна. Гласуването във ФИФА пък е насрочено за края на 2024 година.

До момента Обединеното кралство е било домакин само на едно европейско първенство - през 1996 година, когато на стария "Уембли" триумфира националният отбор на Германия.

*ОЩЕ НОВИНИ ЗА СВЕТОВЕН И ЕВРОПЕЙСКИ ФУТБОЛ ЧЕТЕТЕ НА SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички