Американска компания възражда легендарния английски клуб Ипсуич


Американска компания възражда легендарния английски клуб Ипсуич
Снимка: Guliver/GettyImages

1328 0

Настощият участник в английската Лига 1 Ипсуич официално може да се похвали с нов собственик. Създаденият в годината на Освобождението на България британски клуб се превърна в поредния футболен отбор, който става собственост на американска компания.

Новината съобщи Маркъс Еванс, който бе досегашният бос на Ипсуич. За официалния сайт на клуба Еванс разкри, че е продал основния пакет от акции на компанията "Gamechanger 20 Ltd", която е създадена именно с целта да придобие активите на Ипсуич.

Компанията е притежание на американския инвестиционен фонд "ORG". Ролята на Маркъс Еванс ще бъде поета от Майк О`Лиъри, който има опит начело на Уест Бромич. Негови помощници ще бъдат "янките" Брет Джонсън, Бърк Бакей и Марк Детмър.

Самият Маркъс Еванс пък ще запази 5% от собствеността на Ипсуич за себе си, но ще стои сравнително далеч от случващото се в клуба.

Английският клуб Ипсуич е създаден през далечната 1878 година. От по-значимите успехи на отбора са една шампионска титла на Англия от сезон 1961/62, второ място в сезоните 1980/81 и 1981/82. Носители на ФА Къп са през 1977/78, а през 1980/81 спечелват и Купата на Уефа.

През настоящия сезон тимът играе в третото ниво на английския футбол - Лига 1. След 38 мача Ипсуич заема 8-ма позиция в класирането и има реален шанс да попадне сред отборите от 3-то до 6-то място, които ще се борят за промоция в Чемпиъншип.

Вчера пък Парма показа проекта си за "Най-красивият стадион в Италия"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички