Алвеш изуми: "Подмина" Меси за "Златната топка", посочи неноминиран за фаворит


Алвеш изуми: "Подмина" Меси за "Златната топка", посочи неноминиран за фаворит
Снимка: Getty Images/Guliver

6462 0

Легендата на Барселона Дани Алвеш стана поредният, който коментира връчването на "Златната топка". Завърналият се наскоро на "Камп Ноу" краен бранител посочи и своя фаворит за наградата. Това обаче не е Лионел Меси.

Именно аржентинецът е сочен от мнозина за футболиста, който почти със сигурност ще спечели приза за изумителен 7-и път в кариерата си. Както е известно, той е играл с Дани Алвеш дълги години в Барселона и двамата имат отлични взаимоотношения.

Въпреки това 38-годишният бразилец смята, че друг играч трябва да получи приза, като става въпрос за такъв, който дори не е номиниран. Алвеш визира Кристиан Ериксен, който преживя тежък инцидент на Европейското първенство по футбол през това лято.

Дани Алвеш посочи датчанина заради всичко, през което е преминал, като освен това сподели, че по негово мнение подобен ход би бил огромно послание към футбола от целия свят. Все пак играчът на Барселона призна, че най-добрият в света е Меси.

"Ериксен заслужава "Златната топка" през тази година. За това, през което премина. Това ще е силно послание за целия свят на футбола, хората ще се по-съпричастни. Меси е най-добрият, както е от 20 години насам, но би било хубаво за всеки, ако Ериксен я бе спечелил" - призна Алвеш.

За самото завръщане на бранителя в любимия му клуб също се изписа много поради възрастта му. Оказва се обаче, че Алвеш ще прибира скандално ниска заплата в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички