Шевченко: Нека Чеферин и Изпълкомът на УЕФА дойдат в Украйна и видят какво направи Русия


Шевченко: Нека Чеферин и Изпълкомът на УЕФА дойдат в Украйна и видят какво направи Русия
Снимка: Getty Images

2441 0

Новият президент на Украинската футболна федерация - Андрий Шевченко, призова президента на УЕФА - Александър Чеферин, да посети родината му. Целта е шефът на европейския футбол да види опустошението, причинено от руските обстрели.

Шевченко вярва, че когато Чеферин види това, ще промени мнението си относно връщането на руския футбол в международните състезания под егидата на УЕФА.

Той не иска реабилитиране на руснаците в европейския футбол

"Искам да поканя в Украйна всички, които вземат решения в УЕФА - президента Чеферин, изпълнителния комитет, останалите комисии. Преди да вземат каквито и да било решения за връщането на Русия във футбола, нека дойдат и да видят какво прави Русия. Искам да говоря, да покажа сегашната ситуация в държавата, защото тази ситуация постоянно се влошава", каза легендата в интервю за "Sky Sports".

"Не виждам причина руснаците да се връщат във футбола. Нищо не се променя, всеки ден умират хора, летят ракети. Аз съм против връщането на руските състезатели в спорта.

В Украйна бяха разрушени около 350 стадиона, преди няколко дни имаше масирана атака срещу Киев. Имаме проблеми с младите играчи, защото много от тях са принудени да напуснат Украйна заради войната. Важно е те да поддържат връзка с Украйна", допълни бившият нападател. По-рано се появи информация, че Шевченко е станал съветник на Володимир Зеленски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички