Албанец е единственият футболист, вкарал 100% от дузпите в кариерата си


Албанец е единственият футболист, вкарал 100% от дузпите в кариерата си
Снимка: Getty Images

3326 0

И най-добрите футболисти - Кристиано Роналдо, Лионел Меси, головата машина Ерлинг Холанд - всички бъркат при изпълнението на дузпа и имат не един пропуск от бялата точка.

Но има един футболист, един-единствен в историята, който е вкарал всичките 11-метрови наказателни удари, които е изпълнил. А те не са един или два, а цели 50. Да, той е вкарал 50 гола от 50 опита от бялата точка.

Никой не е постигал това във футбола

Неговото име е Ледио Пане, халф, албанец по произход. Може да има и други със 100-процентов актив, но не и при изпълнявалите 40 и повече дузпи в кариерата си.

Най-добрите си футболни години Пано прекарва в гръцкото първенство. Той играе там през 80-те и 90-те години, а най-много мачове има за Партизани и Ксанти.

Запитан къде е тайната на идеалния дузпаджия, албанецът посочва: трудолюбието и психологията. След тренировки той оставал и отработвал 11-метровите наказателни удари с часове.

Освен това Пано никога не е гледал вратаря в очите преди изпълнение, за да не му дава шанс да прочете там намеренията му.

А той винаги е знаел къде ще стреля. След което отивал зад топката, нанасял удар и вкарвал. Още любопитни кратки истории четете в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички