Ал Насър пак се издъни - Роналдо с дебютен гол + греда и отменено попадение (ВИДЕО)


Ал Насър пак се издъни - Роналдо с дебютен гол + греда и отменено попадение (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7316 0

Ал Насър не успя да спечели гостуването си на Ал Фатех, като двата отбора завършиха при зрелищното 2:2. Домакините повеждаха на два пъти в резултата, но въпреки това Кристиано Роналдо и компания спечелиха точката, която бе достатъчна, за да си върнат първото място (с равен брой точки с втория Ал Шабаб, който е и с мач повече).

Мачът ще се запомни с това, че голямата звезда на отбора от Саудитска Арабия - Кристиано Роналдо, вкара дебютното си първо попадение за Ал Насър. Португалецът бе точен от дузпа в добавеното време от мача, с което донесе точката!

Цялостно обаче неговият отбор отново не впечатли и във втори пореден двубой не стига до успеха. Ал Фатех на два пъти повеждаше в резултата - първо в 12-ата минута, когато бившият футболист на Барселона Кристиан Тейо се разписа, а след това и в 58-ата, когато точен бе Бендебка.

Между двата гола Талиска изравни. Той бе и един от най-силните за Ал Насър на терена, като попадението му бе под номер 13 в шампионата, с което е и лидер сред голмайсторите.

В края на срещата напрежението бе голямо и страстите се нажежиха - не без участието и на Роналдо. Той се подразни на съперник, който опитваше да печели време при 2:1, като го хвана за ръцете и го изправи. Това породи струпване на футболисти и на двата тима, но до ескалация не се стигна. Ситуацията завърши с жълт картон за Кристиано и за играча на Ал Фатех.

За Ал Насър в следващия кръг предстои ново гостуване - този път на Ал Уехда (9-и февруари - четвъртък), докато Ал Фатех има визита на Ал Таавун (на същата дата).

Как се разви мачът Ал Фатех - Ал Насър (ВИДЕО):

СЪСТАВИ

Ал Фатех: Рине, Бухумаид, Саадане, Ал Бухим, Ал Зубаиди, Бендебка, Петрос, Алфехаид, Тейо, Ал Хулаиф, Ал Брикан

Ал Насър: Агустин, Султан, Алауджами, Аламри, Конан, Алкайбари, Густаво, Гариб, Айман, Талиска, Роналдо

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Капитанът на гостите Кристиано Роналдо започна активно срещата. Още в първите секунди имаше опит за дълго подаване към него и той овладя добре, заобиколен от трима противникови футболисти, но впоследствие се оказа, че има засада.

След това се отличи с добри технични действия при атака и опита двойно подаване с Луис Густаво, но не получи топката обратно, като последва безкрайно неточен удар отдалеч.

В 8-ата минута пък Кристиано опита пробив между няколко противникови футболисти отляво, но след като се справи с двама, третият му отне.

12' - 0:1! Бившият атакуващ футболист на Барселона Кристиан Тейо откри резултата. Центриране отдясно, след което вратарят Агустин не се намеси убедително. Той изби топката, но я прати на крака на Тейо, който без изобщо да се бави стреля много прецизно, за да открие.

В 21-вата минута Кристиано Роналдо се нае с изпълнението на пряк свободен удар, въпреки че топката бе поставена на над 35 метра разстояние от вратата. Ударът му се спря в стената.

В 24-ата минута Роналдо бе изведен от свой съотборник, овладя добре на гърди, напредна, след което стреля силно по диагонала. Прецизният му удар рикошира в страничния стълб и влезе в мрежата, но голът бе отменен поради засада.

В 35-ата минута Талиска изпревари противников футболист, влезе отлично на скорост в наказателното поле и стреля по земя. Противниковият страж успя да отклони топката с ръка, което се оказа ключово, тъй като с неговата намеса топката се отби в страничния стълб. Роналдо направи добавка, но твърде неточно.

42' - 1:1! Резултатът бе изравнен малко преди края на първата част. Добро подаване вляво, след което мигновен пас в наказателното поле с едно докосване, където бе намерен Талиска. Голмайсторът на отбора и на шампионата нямаше проблем с едно докосване да насочи топката в мрежата - гол номер 13.

В добавеното време на срещата Кристиано Роналдо бе съвсем близо до попадението и пълния обрат. Той получи в наказателното поле и се намираше на повече от добра позиция. С левия си крак обаче прати топката в напречната греда, правейки нетипичен за себе си пропуск.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само три минути след старта на второто полувреме Ал Насър не бе далеч от пълния обрат. Роналдо се справи добре с противников играч в наказателното поле, настигна топката до аутлинията и подаде меко към Талиска. Той се извиси във въздуха, но не успя да насочи по-добре топката от отлична позиция, пращайки я в аут.

58' - 2:1! Бендебка отново изведе своя отбор напред в резултата, след като получи центриране в наказателното поле и от трудна ситуация успя да вземе топка и с достатъчно сила да я насочи в мрежата на Ал Насър!

В минутите след попадението гостите започнаха да контролират още повече топкатаи 10 минути преди кая на редовното време предимството им бе огромно. Освен че футболистите на Ал Насър владееха топката в 60% от времето, то те имаха и цели 13 опита за гол - срещу едва 4 за опонента.

В 87-ата минута отново Талиска бе близо до изравнителното попадение. След центриране в наказателното поле намери атрактивно топката, падайки на земята, но я насочи в обсега на вратаря и той спаси.

В последните минути Роналдо се подразни, че противников бранител опита да бави времето, като не се изправяше. Кристиано го хвана за ръцете и го изправи, което предизвика струпване на играчи на двата тима. До нещо по-сериозно не се стигна, но Кристиано получи картон.

Малко след това пък бе отсъдена дузпа за нарушение. С изпълнението се нае Кристиано Роналдо.

90+3' - 2:2! Роналдо стреля мощно в средата на вратата, докато стражът се хвърли в левия си ъгъл и попадението бе факт!

В петата минута от добавеното време Талиска бе изгонен заради застъпване отзад по много болезнен и опасен начин. Главният съдия първоначално показа жълт картон, но след преглед на ситуацията с ВАР - извади червения.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Това е първи двубой за Ал Насър от малко повече от седмица насам, когато отпадна за Суперкупата на страната след поражение с 1:3 от Ал Итихад. Освен това отборът загуби първото си място, като Ал Шабаб взе тази позиция с точка повече (34).

Трябва да отбележим обаче, че Ал Насър има цели два мача по-малко. Въпреки това зад отбора са големите съперници за титлата - Ал Хилал и Ал Итихад, които са съответно с една и две точки пасив (първият е с мач повече, вторият е със същия брой изиграни срещи).

Кристиано Роналдо пък все още търси първи гол за новия си отбор. Португалецът реализира две попадения за едно полувреме в сборния отбор на Ал Насър и Ал Хилал, който бе победен от ПСЖ. Въпреки това очаква първи официален гол за Ал Насър - до този момент не успя да го стори за над 180 минути игра.

В този дуел Ал Насър се изправя срещу отбор, който е победил в последните две срещи. Трябва да се отбележи обаче, че и двата успеха идват с един гол разлика, а преди тези две срещи Ал Насър бе в серия от два мача без победа над Ал Фатех (равенство и поражение).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички