Аякс изуми света при 9:0 в 89': Направи шпалир за играч, борещ рака (ВИДЕО)


Аякс изуми света при 9:0 в 89': Направи шпалир за играч, борещ рака (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11675 0

Нидерландският гранд Аякс разгроми с 9:0 третодивизионния Екселсиор Мааслиус за Купата на страната. Николас Таляфико откри резултата в 9-ата минута, Данило Перейра се отчете с четири попадения (21', 26', 37' и 54'), Мохамед Дарами добави две (66' и 83'), докато Юри Регер (41') и Кристиан Хлинсон (64') добавиха по едно.

Безспорният момент на мача обаче дойде в 89-ата минута, когато футболистите на шампиона направиха нещо изключително красиво. В игра за Екселсиор Мааслиус се появи Девин Планк. Той бе диагностициран с рак във фибулата преди една година. Тогава той съобщава на лекарския екип за своя дискомфорт в прасеца.

Неговото възстановяване върви добре и в мача срещу Аякс той се завърна във футбола. А нидерландският гранд се погрижи да го запомни. Всички футболисти на терена се наредиха до тъчлинията и направиха шпалир на Девин Планк, който е едва на 20 години.

"Много съм щастлив от това, че се завърнах на терена, въпреки че бе за кратко време. Това бе незабравим за мен момент, може би един от най-хубавите в живота ми. Вече бяхме направили четири промени и мислех, че няма да влизам. За щастие треньорът не ме забрави. Едва сега осъзнавам този жест" - сподели след срещата Планк.

"Работя върху това всеки ден, за да бъда в по-добра форма. Надявам се да си върна титулярното място възможно най-скоро" - допълни още 20-годишният футболист. Можете да видите красивата проява на играчите на Аякс по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички