Жоао Феликс кацна в Мадрид, реди си рекорден трансфер


Жоао Феликс кацна в Мадрид, реди си рекорден трансфер
Снимка: Getty Images/Guliver

2815 0

Нападателят на Бенфика Жоао Феликс е близо до трансфер в Атлетико (Мадрид), твърди вестник "Рекорд". Изданието съобщава, че 19-годишният португалец е кацнал в испанската столица и още днес може да подпише договор с вицешампиона на страната.

Ако се стигне до трансфер, Атлетико ще плати за таланта 120 милиона евро. Това би могло да се превърне в трансферен рекорд за испанския гранд, тъй като най-скъпата им покупка досега е Тома Лемар. За него "дюшекчиите" броиха 70 милиона евро на френския Монако.

Парите за покупката на португалския национал испанският клуб планира да получи от продажбата на нападателя Антоан Гризман. Добрите отношения между клуба и агента на играча - Жорже Мендеш, увеличават възможността трансферът да се състои.

Голобрадкото може да си договори заплата от 6 милиона евро на сезон, съобщава още "Рекорд". През изминалия сезон в португалското първенство нападателят изигра 26 мача, в които вкара 15 гола и даде 7 асистенции. А кои други три европейски гранда искаха да привлекат таланта вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички