Ван Перси след пенсионирането: Беше едно чудесно пътешествие!


Ван Перси след пенсионирането: Беше едно чудесно пътешествие!
Снимка: Gulliver/GettyImages

1488 0

Приключилият кариерата си холандски нападател Робин ван Перси благодари на бившите си съотборници, треньори и запалянковците. В неделя с екипа на Фейенорд той изигра последния си мач изобщо.

"В неделя изиграх последния мач в кариерата си. Поглеждайки на тези 17 години, мога само да кажа, че това бе едно чудесно пътешествие. Със своите възходи и падения, но и с множество незабравими моменти. Гордея се, че играх за велики клубове и за страната си. Искам да благодаря на треньорите и съотборниците, както и на запалянковците и семейството ми, които ме подкрепяха през тези години. Ще скучая по футбола, но с нетърпение очаквам следващата глава в моя живот", написа Ван Перси в Туитър.

Робин ван Перси се оттегля с общо 272 гола на клубно ниво в 590 срещи и 50 попадения за националния отбор в 102 мача - рекорд за селекцията на „лалетата". С Фейенорд Ван Перси има спечелена Купата на Холандия, Суперкупата и Купата на УЕФА. С Арсенал, където прекарва 8 години, печели ФА Къп и Къмюнити Шийлд, докато с Манчестър Юнайтед става шампион на Англия. Перси е и финалист на Световното първенство в Южна Африка през 2010 г., когато Холандия губи мача за трофея от Испания с 0:1 след продължения.

Междувременно се появи информация, че сър Алекс Фъргюсън е искал друг нападател, когато привлече холандеца. Вижте кой в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички