Ван Дайк с уникален жест към съдията след мача с Германия (ВИДЕО)


Ван Дайк с уникален жест към съдията след мача с Германия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3070 0

Отборът на Холандия се добра до равенството 2:2 при гостуването си на Германия в последния мач за двата тима от групите на Лига на А в турнира Лига на нациите. По този начин "лалетата" се класираха за финалите в Португалия в началото на декември.

Капитанът на тима Върджил ван Дайк вкара втория гол в добавеното време на срещата и прати тима си в заключителната фаза. Там те ще се изправят срещу Англия, Швейцария и Португалия. След срещата бранителят на Ливърпул направи страхотен жест към съдията Овидиу Хатеган, който на полувремето е научил, че майка му е починала. 

"След края на срещата той започна да плаче, защото майка му е починала по време на мача. Пожелах му да остане силен и го поздравих за днешния двубой, в който той се справи отлично. Това е нещо малко, което можех да направя, но се надявам да му помогне", заяви Ван Дайк след срещата.

ВАН ДАЙК ЗАЧЕРКНА КАЧЕСТВАТА НА РАМОС: ЛЮБИМИЯТ МИ ЗАЩИТНИК Е...

"Да финишираме първи - чувството е страхотно. Всички сме горди със себе си, изпитваме невероятни емоции. Стараехме се да постигнем своето във всяка една среща и получихме наградата си. Искаме да се класираме за Евро 2020, това е главната задача. Ако спечелим Лигата на нациите, това ще бъде забележително, но искаме да се уверим, че ще бъдем финалисти и страната ще се гордее с нас", допълни Ван Дайк след мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички