ВИДЕО: Колко пъти е гонен в кариерата си Роналдо и колко - Лео Меси?


ВИДЕО: Колко пъти е гонен в кариерата си Роналдо и колко - Лео Меси?
Снимка: Getty Images/Guliver

6592 0

Въпреки че вече не играят в едно първенство, Лионел Меси и Кристиано Роналдо са постоянно сравнявани по 2 основни причини. Първата е, че двамата са най-добрите играчи в света към момента, а втората е, че са единствените в историята на "Златната топка", които са спечелили по 5 награди. Никой никога освен тях не е печелил дори 4 пъти най-ценния индивидуален приз във футбола.

Затова SportLive.bg си позволи да сравни португалеца и аржентинеца отново, след като играчът на Ювентус получи червен картон в двубоя срещу Валенсия в Шампионска лига снощи. По брой изгонвания в мачове звездата на "бианконерите" има огромно "надмощие" срещу големия си опонент. Снощи той бе принуден да напусне терена преждевременно за 11-и път в своята кариера. И за първи път в любимия му турнир - Шампионска лига, в който има впечатляващите 154 мача. Меси от своя страна е гонен само един-единствен път в кариерата си.

Това се случва в мач с националния отбор на Аржентина. По-точно в дебюта му за "гаучосите" - приятелската среща с Унгария през 2005 година. Меси е изгонен 43 секунди след като влиза на терена, тъй като удря с лакът защитник на съперника. След това, в шеметната му кариера в Барселона, а и в изявите в националния отбор занапред 31-годишният магьосник никога не вижда червения цвят пред себе си.

Любопитна подробност е, че Роналдо е гонен 4 пъти за втори жълт картон и 7 пъти с директен червен такъв. Всичките 11 картона са получени в мачове на клубните му отбори, в националния тим на Португалия звездата не е гонен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички