Титанични футболни битки ни очакват в хода на целия месец април


Титанични футболни битки ни очакват в хода на целия месец април
Снимка: Guliver/Getty Images

3283 0

С приближаването на лятото, започваме да мислим и за края на големите първенства в Европа. Точно такъв ще бъде месец април за отборите в турнира Шампионска лига, както и за шампионатите в Англия и Германия.

В Англия вече е ясно, че Хъдърсфийлд няма да играе във Висшата лига догодина, а още днес и Фулъм може да ги последва към Чемпиъншип. В сряда пък Манчестър Сити ще играе с Кардиф, като "гражданите" се борят за титлата в Ливърпул, а "драконите" за оцеляването си в Премиършип. 

В Германия пък на 6 април (събота) шампионите от Байерн Мюнхен посрещата лидерите в Бундеслигата Борусия Дортмунд. В последните месеци баварците успяха да се изравнят на върха по точки с "жълто-черните", но през миналата седмица направиха само 1:1 с Фрайбург, а съперникът им за титлата спечели срещу Волфсбург с два късни гола.

Също в събота ще можем да видим и атрактивно дерби между първия и втория в Испания - Барселона посреща Атлетико Мадрид на "Камп Ноу", а в Италия шампионът Ювентус ще играе срещу Милан. Освен това в Англия през уикенда ще се играят и 1/2-финалите за Купата на Лигата.

ЗИДАН И ПЕРЕС ИМАТ РАЗЛИЧНИ ВАРИАНТИ ЗА ЗАМЕСТНИК НА ВАРАН

През следващите две седмици ще наблюдаваме и първите 1/4-финали от Шампионска лига - Тотнъм - Манчестър Сити и Ливърпул - Порто на 9 април и Ювентус - Аякс и Манчестър Юнайтед - Барселона на 10 април. Ден по-късно пък са и първите 1/4-финалите в Лига Европа.

Четири дни по-късно в Англия Челси гостува на Ливърпул, като "сините" търсят път към Топ 4, но това минава през тежко гостуване на борещия се за титлата тим на Юрген Клоп.

На 16, 17 и 18 април са реваншите в европейските клубни турнири, а на 20 април (събота) Интер ще мерят сили с Рома в Серия А, а Манчестър Сити се изправя срещу Тотнъм втори път в рамките на няколко дни и общо трети в месеца. 

В сряда възпитаниците на Хосеп Гуардиола ще играят още един тежък мач, тъй като гостуват на Манчестър Юнайтед, който се бори за място в Топ 4. И ако си мислите, че това е краят на Шампионска лига, то в последния ден от месец април ще станем свидетели на първите 1/2-финални битки в турнира на богатите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички