Рио Фърдинанд: Не Ван Дайк, а Рамос е най-добрият защитник в света


Рио Фърдинанд: Не Ван Дайк, а Рамос е най-добрият защитник в света
Снимка: Getty Images/Guliver

1633 0

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд заяви, че според него капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос е по-класен бранител от звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк.

"За да бъдеш считан за най-добрия в света на своята позиция, трябва да печелиш трофеи. Не е достатъчно просто да играеш добре за своя отбор. Не е достатъчно да заемеш второто или третото място. Затова когато говорим за най-добрия играч в света, аз винаги си мисля: А как го смятат за най-добрия, ако нищо не е спечелил? Все пак този играч не помогна на отбора си да спечели", коментира Фърдинанд, цитиран от "BT Sport".

"Ван Дайк е фантастичен играч. Потенциално най-добрият в света на своята позиция, но не и сега. Мисля, че самият той би се съгласил с това. Аз смятам, че най-добрият в света е Серхио Рамос, той винаги е в центъра на събитията, помогна на Реал да спечели трофеи", допълва британецът. Самият Ван Дайк не смята Рамос за най-добрия бранител в света. Вижте кой е такъв според него в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички