От ФИФА обявиха реформи, свързани с отдаването на играчи под наем и агентските комисионни


От ФИФА обявиха реформи, свързани с отдаването на играчи под наем и агентските комисионни
Снимка: Getty Images/Guliver

967 0

От ФИФА обявиха реформи, които касаят отдаването на играчи под наем и агентските комисионни. Това съобщи пресслужбата на централата след заседанието, което се проведе в четвъртък в Шанхай (Китай).

Въвежда се ограничение от сезон 2020/2021, като на клубовете се разрешава да дават и вземат под наем не повече от осем футболисти на възраст 22 години и по-големи при подписани контракти с отбори от други страни. За сезон 2022/2023 бройката на футболистите, които могат да бъдат давани и получавани под наем може да бъде съкратена на 6, като два клуба не могат да си разменят или дадат или вземат под наем повече от трима играчи.

Въведен е и таван на комисионни за агент (10% от трансферната цена на агенти, представляващи клуба, който продава играча, 3% от възнаграждението на играча на представители на играча и клуба, който купува играча). Освен това ще се следи и за спазването на принципа за ограничаване на конфликта на интереси при трансфери, когато са замесени хора от клубовете при преговори за личните условия на футболистите.

Междувременно, стана ясно, че участието ни в плейофите за Евро 2020 е под въпрос, а също и в квалификациите за Мондиал 2022. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички