Огромен скандал във футбола - разследват президента на ПСЖ за подкуп към ФИФА

Президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи ще има много натоварени няколко месеца, след като прокуратурата в Швейцария отвори криминално разследване срещу милиардера. Причината е даване на подкупи, за да може катарската BeIN Media Group да вземе правата за излъчването на Световните първенства през 2026 и 2030 година.

Швейцарската федерална прокуратура обяви днес, че вече тече разследване за подкуп в особено голям размер от страна на президента на ПСЖ. Разследването е обвързано с подкупи, които са били предложени на бившия генерален секретар на ФИФА Жером Валке, който е трябвало да даде правата за излъчване на споменатите Световни първенства на телевизията, собственост на Катар.

Набедиха щерката на собственика на ПСЖ, че е правила оргия със седем мъже

Интернет бе взривен от "суперновината", че катарската принцеса Шейха Салва е правила оргия със седем мъже в лондонски хотел. Въпросната Салва е д...

Швейцарските власти със съдействието на ФИФА разследват Жером Валке, Насер Ал Хелайфи и бизнесмен, който оперира в спортния сектор, обявиха още от прокуратурата в Швейцария. Самият Валке е бил разпитан в четвъртък, а няколко офиси и имоти във Франция, Гърция, Италия и Испания са били претърсени в последните часове.

"Подозираме, че Жером Валке е приел различни подкупи от бизмесмен в сектора за спортно право, за да даде на определени страни правата за излъчване на Световните първенства от 2018 до 2030. Същото важи и за Ал Хелайфи, който се е опитал да вземе правата за Световните първенства през 2026 и 2030", казаха допълнително от офиса на прокуратурата в Швейцария.

Скандално - разкриха сумата, която Блатер е откраднал от ФИФА

Бившият ръководител на ФИФА Йозеф Блатер, бившият генерален секретар на организацията Жером Валке и бившият заместник-генерален секретар Маркус...

Разследването е част от борбата с корупцията, която вече три години тече с пълна сила във ФИФА. Валке беше един от първите уличени в корупция, а по веригата изгоря дори Сеп Блатер. Основен обект на разследването е Световното първенство през 2022 година, което ще се проведе в Катар. Очакват се още много разследвания, следствие на доклада за корупцията във ФИФА.

Още по темата

Please select answer!