Официално обявиха причината за самолетната катастрофа с Чапекоензе


Официално обявиха причината за самолетната катастрофа с Чапекоензе
Снимка: Guliver/Getty Images

2992 0

Човешки грешки са довели до самолетната катастрофа, при която близо до колумбийския град Меделин загинаха 71 души, включително почти целия бразилския футболен отбор Чапекоензе.

Това заключи официалното разследване на инцидента, проведено от властите в Колумбия. Според разследването пилотът на самолета Мигел Кирога, който също загина, носи основната вина. Той не е заредил достатъчно гориво и не е съобщил своевременно, че двигателите на машината на компания LaMia са отказали точно заради липсата на гориво.

Кирога обаче не е единственият виновен, информира Reuters. Съгласно разследващите LaMia е приела план за полет, чиито условия са били "неприемливи". Например – самолетът е тежал 400 килограма повече, отколкото е трябвало и не е бил сертифициран да лети на височината, на която е трябвало да мине маршрутът.

Главният изпълнителен директор на LaMia Густаво Гамбоа вече е в затвора и го очаква процес по обвинение, че е използвал служебното си положение, за да лицензира злополучния самолет. Съсобственикът на LaMia Марко Антонио Роча Бенегас също е привлечен като обвиняем.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички