Нова класация: Роналдо с повече голове, но Меси вкарва повече срещу топ отбори


Нова класация: Роналдо с повече голове, но Меси вкарва повече срещу топ отбори
Снимка: Getty Images/Guliver

5285 0

Спорът за това кой е по-добър и по-велик играч измежду Кристиано Роналдо и Лионел Меси никога няма да спре. Дори и да не играят в едно и също първенство, то сравненията между двамата не стихват дори и по време на лятната пауза.

В една от последните класации се разкрива, че аржентинската суперзвезда е отбелязал повече голове срещу топ 50 на най-добрите отбори според ФИФА, въпреки че Роналдо има повече международни попадения от него. След края на миналия сезон - погледите вече са насочени какво правят двамата великани с националните си отбори.

Роналдо спечели втори трофей с Португалия, след като спечелиха историческата първа титла от Лигата на нациите. При Меси положението е коренно различно, като така и не успява да изведе своята Аржентина до голяма успех, за което е и често критикуван. Според последните информации Роналдо има повече попадения на международно ниво, ако не се смятат контролните срещи. Звездата на Ювентус има 71 гола от общо 88 в квалфикационни срещи или в елиминационна фаза, докато Меси има едва 35 гола от общо 67. Допълва се, че 56 от тези 67 попадения на капитана на Барселона са срещу отбори от топ 50, докато Роналдо има само 35 попадения.

А дали Лионел Меси ще играе на Мондиала в Катар през 2022 година - вижте отговора тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички